Wat eten White’s Tree Frogs?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Overweeg je om een ​​witte boomkikker als huisdier te nemen, maar weet je niet wat je hem moet voeren?

White’s boomkikkers eten insecten. In gevangenschap betekent dit dat ze een grote verscheidenheid aan voederinsecten zullen eten, waaronder krekels, kakkerlakken, wormen en andere insecten. Uiteindelijk is het aan jou welke insecten je kiest om je White’s boomkikker te voeren.

Wat voor soort insecten moet ik mijn White’s boomkikker voeren?

White’s boomkikkers, AKA Dumpy boomkikkers, zijn insecteneters. Ze eten alleen levende insecten. Dit betekent dat u als eigenaar vrij bent om te kiezen uit een verscheidenheid aan voederinsecten om aan de voedingsbehoeften van uw kikker te voldoen.

Het meest voorkomende voederinsect zijn krekels. Je kunt voerkrekels vinden in commerciële dierenwinkels, voerwinkels en via online verkopers. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden bij het voeren van uw White’s boomkikkerkrekels, is de grootte van de krekels. Een babykikker kan geen volgroeide krekel eten en evenzo mogen volwassen kikkers geen baby- of speldenkopkrekels eten als hun primaire voedselbron. U wilt een krekel krijgen die uw kikker comfortabel kan eten en die zijn eetlust zal stillen.

Hoewel krekels prima basisvoedsel zijn voor White’s boomkikkers, raden we ook Dubia-kakkerlakken aan als je een goede leverancier hebt. Deze kakkerlakken bevatten zeer veel voedingsstoffen en zijn behoorlijk krachtig als het erom gaat je kikker gevoed en gelukkig te houden. Nogmaals, aangezien kakkerlakken in vele maten verkrijgbaar zijn, is het enige waar je op moet letten de grootte van de kakkerlak die je aan je kikker geeft.

Andere geweldige opties voor White’s boomkikkers zijn reptiwormen, waswormen, hoornwormen en meelwormen. Al deze insecten zullen kronkelen of bewegen op een manier die de voedingsreactie van uw kikker triggert. Als je een echte show wilt, raden we je aan om met de hand te voeden met een tang. Het kan best vermakelijk zijn, omdat Dumpy-kikkers een grote eetlust hebben.

voederkakkerlakken

Moet ik mijn White’s boomkikker vitaminesupplementen geven?

Kortom, het antwoord is ja!

De meeste reptielen en amfibieën die in gevangenschap worden gehouden, hebben een bepaalde hoeveelheid extra calcium- en vitaminesupplementen in hun dieet nodig. White’s boomkikkers zijn geen uitzondering.

Onze ervaring is dat metabole botziekte en andere gerelateerde aandoeningen door slechte voeding minder vaak voorkomen bij amfibieën als huisdier dan bij reptielen. Dat betekent echter niet dat u laks moet zijn in het toedienen van de juiste vitamines en voedingsstoffen die uw kikker nodig heeft.

We raden aan om uw voederinsecten af ​​te stoffen met: Sticky Tongue Farms’ indoor supplement minstens één keer per week, zo niet meer. Jongere kikkers moeten bij elke voeding bestrooide insecten krijgen, maar naarmate uw kikkers volwassen worden, hoeft u minder vaak te stofzuigen.

supplementen voor witte boomkikkers

Hoe vaak moet ik de boomkikker van mijn huisdier White’s voeren?

Babykikkers moeten minstens één keer per dag worden gevoerd. Aangezien de meeste eigenaren waarschijnlijk krekels voeren, raden we aan om ze ofwel met de tong te voeren, ofwel een zeer beperkt aantal krekels tegelijk in de kooi te plaatsen. Je wilt niet dat de kooi wordt overspoeld met krekels, omdat ze de kikker kunnen verwonden. Als je merkt dat je kikker niet heeft gegeten, raden we je aan het ‘s avonds nog eens te proberen, wanneer de kikker het meest actief is.

Jonge tot volwassen kikkers hoeven niet zo vaak voedsel te krijgen als baby’s. We voeren ze nog steeds elke dag totdat ze als subadult worden beschouwd. In deze levensfase voeren we ze meestal drie keer per week of ongeveer om de dag.

De sleutel tot gezondheid als het gaat om de frequentie van voedingen, is om het gewicht van uw kikker te noteren. Dumpy kikkers kunnen gemakkelijk te zwaar worden als je ze toestaat. Kijk goed om te zien hoe bolvormig de buik van je kikker is en hoeveel vulling het lijkt te hebben op zijn gezicht en pootjes. Obesitas is niet gezond, maar te dun zijn natuurlijk ook niet.

dumpy kikkervoer

Waar kan ik insecten vinden voor de boomkikker van mijn White’s om te eten?

De meeste commerciële dierenwinkels hebben een paar maten krekels bij de hand voor reptielen. Ze hebben vaak ook levende meelwormen. Koop echter geen voorverpakte dode insecten zoals vliegen of krekels voor de boomkikker van uw Wit. Je kikker eet gewoon geen dode insecten.

Als u gemakkelijk een verscheidenheid aan voederinsecten voor uw kikker wilt verkrijgen, raden we aan om voederinsecten online te bestellen. Backwater Reptiles verkoopt een grote verscheidenheid aan voederinsecten in grote hoeveelheden om langer mee te gaan. Onze feeders bevatten verschillende maten krekels, kakkerlakken, reptiwormen, fruitvliegen, hoornwormen, meelwormen en waswormen om er maar een paar te noemen.

Conclusie

White’s boomkikkers houden van eten en accepteren een breed scala aan insecten tijdens de maaltijd. Krekels zijn het meest gebruikte voederinsect voor deze soort kikker, maar we moedigen eigenaren ten zeerste aan om andere soorten voederinsecten te vertakken en te gebruiken voor een andere voedingswaarde.

Het maakt niet uit wat voor soort insect je de boomkikker van je White voedt, zorg ervoor dat je een geschikt vitaminesupplement bij de hand hebt om ze mee te bestuiven. Het is essentieel voor de beste gezondheid van uw kikker.

Als u ooit vragen heeft over welk type insect of welke maat voerinsect u moet kopen voor uw huisdier White’s boomkikker, kunt u contact opnemen met onze vriendelijke klantenservice door een e-mail te sturen naar sales@backwaterreptiles.com.

creditSource link

Stefaandeclerck
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare