De top 5 van meest unieke huisdierreptielen en amfibieën

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Wat zijn de meest unieke huisdierreptielen en amfibieën?

Reptielen en amfibieën worden op zichzelf als enigszins onconventionele huisdieren beschouwd. Maar omdat er zoveel verschillende soorten zijn om uit te kiezen, wilden we de tijd nemen om onze top vijf van meest unieke soorten te schetsen. Naar onze inschatting zijn Budgett’s Frogs, Red-Eye Crocodile Skinks, Western Hognose Snakes, Sirens en Surinaamse padden de meest unieke reptielen en amfibieën die gewoonlijk als huisdier worden gehouden.

Wat maakt Budgett’s Frogs (Lepidobatrachus laevis) uniek?

De kikkers van Budgett spannen de kroon als het om uniciteit gaat. Ze hebben een onmiskenbaar uiterlijk en ze weten zeker hoe ze hun mening moeten uiten, wat een behoorlijk interessant talent is voor een kikker om te bezitten.

Als je de kikker van een Budgett voor het eerst ziet, zou het ons niet verbazen als je dacht dat de kikker nogal klodderachtig was. Ze zijn voornamelijk aquatisch en hun lichaamsvorm en ontwerp weerspiegelen dit. Ze hebben kleine maar zeer uitstekende ogen, superlange vingers en zijn ook vaak vrij plat als ze niet volledig onder water staan. Het totale effect is best komisch.

Naast hun grappige uiterlijk kunnen de kikkers van Budgett ook een houding hebben. Als je de kikker van een Budgett van streek maakt of benadrukt, zullen ze je dat zeker laten weten. Ze staan ​​op hun achterpoten en blazen zo groot mogelijk op. Ze openen hun mond wijd en stoten een luide schreeuw uit om ze veel dreigender te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Hoewel we niet aanraden om je kikker genoeg te irriteren om dit gedrag te laten vertonen, is het echt een lust voor het oog als het ooit gebeurt.

Backwater Reptiles verkoopt gezonde, in gevangenschap gefokte Budgett-kikkers met Frog Ranch-genetica. U kunt meer leren hier.

Wat maakt Red-Eye Crocodile Skinks (Tribolonotus gracilis) uniek?

Over het algemeen vinden we skinks eigenzinnige en originele hagedissen. Ze hebben de neiging lang en slinks te zijn met kortere armen, wat betekent dat hun voortbeweging leuk is om naar te kijken. Maar naar onze inschatting is de meest unieke skink de Red-Eye Crocodile Skink.

Red-Eye Croc Skinks zien eruit als kleine draken en dit is in eerste instantie wat zoveel eigenaren aantrekt voor deze schattige hagedis. Hun schaalformatie in combinatie met hun gedurfde oranje of rood omrande ogen doet denken aan het mythische wezen dat zovelen van ons zich in onze verbeelding voorstellen.

Net als opossums, zullen Red-Eye Croc Skinks dood spelen als ze zich overdreven gestrest of bedreigd voelen. Ze reageren gewoon niet meer en het kan best eng en schokkend zijn om als eigenaar te ervaren als je het nog nooit eerder hebt gezien. Gelukkig, als je skink de tijd heeft gehad om te kalmeren en zich weer veilig voelt, zal hij op magische wijze weer tot leven komen en zijn normale gedragspatronen hervatten.

Je kunt je eigen Red-Eye Crocodile Skink . kopen hier.

Wat maakt Western Hognose-slangen (Heterodon nasicus) uniek?

We zijn grote fans van de verscheidenheid aan morphs van Hognose Snakes die je tegenwoordig kunt vinden. Ze variëren in kleur en patroon en zijn best mooi om te zien. Onze favoriete fysieke eigenschap van deze unieke slangensoort moet echter zijn schattige kleine opgedraaide neus zijn! Deze eigenschap is waar deze slang om bekend staat en we vinden dat hij heel toepasselijk is genoemd.

Een ander weinig bekend feit over Western Hognose-slangen is dat ze giftig zijn met de achtertanden. Er is een verhit debat gaande onder herphouders en -enthousiastelingen over de vraag of deze soort eigenlijk als giftig moet worden beschouwd. Eerlijk gezegd is hun gif of gemodificeerd speeksel, afhankelijk van met wie je praat, alleen gevaarlijk voor hun prooi.

Omdat hognose-slangen achtertanden hebben, hebben ze geen typisch gifafgiftesysteem zoals ratelslangen, cobra’s of andere bekende giftige slangen. Een hognose zou je moeten bijten en kauwen of knagen om hun speeksel in de wond te krijgen en elke vorm van reactie bij een mens te veroorzaken. Omdat deze slangen liever dood spelen dan aan een mens te knagen, gaan we meteen door naar ons volgende punt over waarom we denken dat Western Hognose-slangen zo uniek zijn.

In eenvoudige bewoordingen hebben hognose-slangen een dood gedrag ontwikkeld om potentiële roofdieren ertoe te brengen ze met rust te laten. Wanneer een hognose zich bedreigd voelt, zal hij zich omdraaien en zijn buikschubben laten zien, zijn mond wijd openen en zijn tong uit zijn mond laten hangen. Ze gaan zelfs zo ver dat ze een stinkende geur afgeven die de dood en rotting nabootst. Wat een unieke en fascinerende truc!

Je kunt je eigen Western Hognose Snake kopen bij Backwater Reptiles door te klikken op hier.

Wat maakt Sirens uniek?

We hebben geen soort gespecificeerd bij het bespreken van sirenes, simpelweg omdat ze allemaal op elkaar lijken en ze ook allemaal zeer vergelijkbare unieke eigenschappen hebben.

Als u niet bekend bent met sirenes, is het handig om te weten dat het salamanders zijn met neotenische eigenschappen. Met andere woorden, ze bezitten larvale kenmerken van salamanders, namelijk kieuwpluimen die hun hele leven bij hen blijven, niet alleen hun larvale stadium.

Dus hoewel sirenes amfibieën zijn en technisch gezien een levenscyclus in twee fasen moeten ondergaan, blijven ze hun hele leven volledig in het water. Ze worden behoorlijk groot en lijken uiteindelijk op de salamanders die zovelen van ons kennen en liefhebben, maar ze komen niet echt uit het water.

Hoewel er verschillende soorten en variëteiten van sirenes zijn die als huisdier kunnen worden gehouden, verkoopt Backwater Reptiles Kleinere sirenes. Hoewel sirenes coole en unieke huisdieren zijn, raden we ze alleen aan voor ervaren herpbezitters. Hun aquatische levensstijl en habitatvereisten in combinatie met hun grote omvang op volwassen leeftijd kunnen ze een uitdaging maken om met succes in gevangenschap te houden.

Wat maakt Surinaamse Padden (Pipa pipa) uniek?

Surinaamse padden zijn zo lelijk dat je ze niet anders kunt vinden dan ze schattig te vinden! Ze hebben niet alleen platte lichamen, ze hebben ook driehoekige koppen. Hun kraalachtige kleine zwarte ogen dragen ook bij aan hun bizarre fysieke verschijning.

Waarschijnlijk het meest unieke kenmerk van deze soort is de manier waarop ze zich voortplanten. Mannetjes produceren een vreemd klikgeluid onder water en een vrouwtje laat vervolgens eieren in het water los. Het mannetje gaat door met het bevruchten van de eieren en duwt ze op de rug van het vrouwtje waar ze aan haar huid blijven plakken. Uiteindelijk groeit de huid rond de eieren en vormt een netwerk van zakken of buidels van bescherming. Als de padden klaar zijn om tevoorschijn te komen, steken ze hun snuit uit haar achterhuid, wat een nogal vreemd uitzicht geeft.

Gedeeltelijk vanwege hun niet-traditionele lichaamsvorm en levensstijl, is deze amfibie voornamelijk in het water levende. Nogmaals, we adviseren alleen ervaren herphouders te investeren in Surinaamse padden omdat ze specifieke zorgbehoeften hebben.

Conclusie

Er zijn veel prachtige soorten reptielen en amfibieën die volgens ons uitstekende huisdieren zijn voor verschillende soorten mensen. Als je geïnteresseerd bent in een soort die om de een of andere reden uniek is, hopen we dat je onze lijst nuttig vond!

Als u op zoek bent naar een reptiel, amfibie of ongewervelde met bepaalde kenmerken die we niet in dit artikel hebben besproken, neem dan gerust contact op met onze getalenteerde klantenservice. Ze doen graag aanbevelingen en zijn bereikbaar door een e-mail te sturen naar sales@backwaterreptiles.com.

creditSource link

Stefaandeclerck
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare