Wat zijn de meest kleurrijke huisdierentarantula’s?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Spinnen zijn er in alle soorten en maten. Hierdoor vraag je je misschien af: wat zijn de meest kleurrijke vogelspinnen voor huisdieren?

Er zijn veel soorten vogelspinnen beschikbaar die veilig als huisdier kunnen worden gehouden. Sommige zijn groter dan andere, sommige zijn volgzamer dan andere en – je raadt het al – sommige zijn kleurrijker dan andere. In dit artikel bespreken we de meest kleurrijke soorten vogelspinnen die gewoonlijk als huisdier worden gehouden en geven we enkele nuttige verzorgingstips voor elke soort.

Greenbottle Blauwe Tarantula (Chromatopelma cyaneopubescens)

Een van de belangrijkste dingen die ons enthousiast maken over het houden van deze prachtige spin, is dat ze meestal een veilige gok zijn voor beginners. Het onderhouden van een terrarium dat bij hen past, is eenvoudig genoeg, aangezien ze de voorkeur geven aan een droog substraat en gematigde temperaturen.

Hoewel ze schichtig, snel en een soort van “angstaanjagende katten” zijn, zijn ze prachtig om naar te kijken als je eenmaal voorbij de spiderling-fase bent. Na een paar vervellingen zullen hun prachtige kleuren verschijnen en kun je zien hoe de magie zich blijft ontvouwen terwijl je je tarantula grootbrengt.

Als je geïnteresseerd bent in een tarantula met blauwe of blauwgroene poten en een gedurfde, roestoranje rode buik, dan Backwater Reptiles heeft u gedekt! Houd er rekening mee dat we doorgaans alleen spinnetjes van deze soort verkopen, zodat u kunt genieten van het zien groeien van uw kleine kleintje.

Mexicaanse Vuurpoottarantula (Brachypelma boehmei)

Deze terrestrische soort staat bekend als zeer volgzaam en groeit op de vervaldag uit tot een beenspanwijdte van 5 tot 6 inch. Als ze volgroeid zijn, vertonen ze een rode en zwarte/zeer donkerbruine kleur, waarbij hun poten bijzonder helder zijn.

Hier is een leuk weetje over deze soort: vrouwtjes kunnen ongeveer 25 jaar in gevangenschap leven, terwijl het bekend is dat mannetjes rond de zes of zeven leven.

Hoewel Mexicaanse vuurpoten het best worden gehouden door hobbyisten van gemiddeld niveau, beschouwen velen ze als een van de meer volgzame soorten vogelspinnen. In onze ervaring kan dit variëren, omdat sommigen gevoelig kunnen zijn voor het wegvegen van brandharen, terwijl anderen kalm zijn in de buurt van mensen. Het hangt allemaal af van de individuele spin en de aandacht die de geleider besteedt aan de lichaamstaal van de spin.

Dit is een populaire tentoonstellingssoort omdat ze behoorlijk wat tijd buiten hun hol doorbrengen. Dit betekent dat je ze meestal kunt zien eten, drinken en vervellen zonder dat ze zich gespannen voelen.

Als u geïnteresseerd bent in een Mexicaanse Vuurpoottaratula, Backwater Reptielen kunnen u helpen. We verkopen een reeks maten van deze specifieke spin, dus je kunt een baby kiezen en hem zien groeien of een volwassene die al gesekst is en mooie kleuren laat zien.

Gooty Sapphire Siertarantula (Poecilotheria metallica)

De Gooty Sapphire is waarschijnlijk de meest gewilde tarantula-soort. Zoals de naam al doet vermoeden, is de gooty een oogverblindende blauwe spin met gele accenten. Hij wordt ook wel de pauwparachutespin genoemd vanwege zijn vermogen om tijdens de vlucht een prooi te vangen.

Hoewel dit een buitengewoon mooie spin is, wordt hij aanbevolen voor gevorderde spinachtigenhouders. Vanwege de hogere prijs, zeldzaamheid en vraag en aanbod raden we je aan veel onderzoek te doen en je leefgebied dienovereenkomstig voor te bereiden.

De basiszaken om op te letten bij het verkrijgen van een Gooty Sapphire zijn:

  • Dit is een boomsoort en zou daarom een ​​boom moeten hebben. Dit betekent dat uw behuizing niet langer maar hoger moet zijn. Hoogte is belangrijk.
  • Deze soort groeit snel! Als je een spinnetje aanschaft, wees er dan op voorbereid dat het snel kan eten, vervellen en rijpen.
  • Dit wordt beschouwd als een sier- en weergavesoort. Het kan het beste aan zijn lot worden overgelaten en ze houden er meestal niet van om vastgehouden te worden.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gooty saffier slinger, kunt u hiervoor een bezoek brengen aan Backwater Reptiles.

Paars Roze Teen Tarantula (Avicularia purpurea)

Zoals je misschien wel kunt vermoeden, staat de Purple Pink Toe Tarantula bekend om zijn paarse glans. Als je de semi-iriserende aard van paars ziet, zul je begrijpen waarom deze spin op onze lijst staat met de meest kleurrijke vogelspinnen voor huisdieren.

Het is bekend dat paarsroze tenen, hoewel kleurrijk, aan de kleine kant zijn. Ze overschrijden meestal de beenspanwijdte van 4-5 inch niet. Van vrouwtjes is bekend dat ze ongeveer 12 jaar in gevangenschap leven, terwijl mannetjes meestal rond de 5-6 jaar oud worden.

Dit is een boomsoort. We willen ook vermelden dat het uitstekende klimmers zijn en als zodanig uitstekende ontsnappingsartiesten. Als u van plan bent deze soort te kopen, zorg dan voor een behuizing met een veilige bovenkant! Spiderlings zijn vooral berucht omdat ze “verdwijnen”.

We raden deze soort aan voor eigenaren van tarantula’s van gemiddeld niveau. Zijn neiging om te ontsnappen en zijn snelheid maken het een spin die op zijn minst een beetje ervaring vereist.

Koop je eigen prachtige paarsroze teentarantula-sling hier. Houd er rekening mee dat babyspinnen van deze soort meestal niet de glanzende paarse glans hebben die hun volwassen tegenhangers hebben. Het kan verschillende vervellingscycli duren voordat deze kleuring verschijnt.

Antillen Roze Teen Tarantula (Avicularia versicolor)

Deze soort spin heeft eigenlijk verschillende gemeenschappelijke namen, waaronder de Martinique Pink teen en de Martinique Red Tree Spider. Het komt uit het Caribisch gebied, Martinique en de Kleine Antillen. Als het volwassen is, heeft het een roze of rode buik en poten met een groenachtig blauwe kop. Het is een behoorlijk sterke kanshebber in de meest kleurrijke competitie voor huisdierenspinnen.

Opgemerkt moet worden dat deze boomsoort een zeer goede ventilatie in zijn verblijf nodig heeft om te kunnen gedijen. Hoewel vochtigheid belangrijk is voor de gezondheid, kan het niet leven in omstandigheden die te nat of mistig zijn. Zorg ervoor dat een goede luchtstroom kan worden bereikt. Het goede nieuws is dat dit een spin op “kamertemperatuur” is, wat betekent dat als jij comfortabel bent met de temperatuur, je spin dat ook zou moeten zijn.

Een woord van waarschuwing: dit is geen overdreven timide, verlegen of angstige soort kleurrijke vogelspin. Hoewel ze uitstekende huisdieren zijn, zijn ze erg vatbaar voor springen. Als u het verblijf van de spin opent om te benevelen of te eten, moet u zich altijd bewust zijn van waar uw spin is. Het is bekend dat ze onverwacht op eigenaren springen, wat verrassend en mogelijk schadelijk kan zijn voor alle betrokken partijen als de reactie paniek is.

Conclusie

Hoewel er veel soorten kleurrijke vogelspinnen zijn, hebben we de meest populaire in dit artikel besproken. Alle spinnen die we hebben besproken, hebben de neiging om andere kleuren dan bruin, zwart of grijs weer te geven en zijn zeer gewild bij hobbyisten voor huisdieren.

Een ding dat belangrijk is om in gedachten te houden bij het kopen van een spiderling-tarantula van welke soort dan ook, is dat babyspinnen niet op hun volwassen tegenhangers lijken. Zoals we al zeiden, duurt het veel vervellingen en enige tijd om te rijpen voordat de schitterende kleuren worden weergegeven.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een van de hierboven genoemde vogelspinnen, heeft Backwater Reptiles u gedekt! Bekijk onze lijst met spinnen te koop en ontdek de tarantula die tot je spreekt.

creditSource link

Stefaandeclerck
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare