Misters versus Foggers

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Heb ik een mister of een vernevelaar nodig voor mijn huisdierreptiel of amfibie?

Als je een reptiel of amfibie als huisdier hebt, dan begrijp je waarschijnlijk dat sommige soorten meer vocht nodig hebben dan andere. Om de juiste luchtvochtigheid te behouden, vertrouwen veel eigenaren op misters of vernevelaars. Dus, welke machine is beter geschikt voor uw huisdier?

Wat is het verschil tussen een mister en een fogger?

Zowel misters als foggers werken met water. Ze verspreiden elk water via verschillende methoden met als einddoel het verhogen van de luchtvochtigheid in de behuizing van uw huisdier.

Een meneer is een machine die in wezen regen creëert. Machines hebben een of meer slangen met een mondstuk aan het uiteinde die een waternevel creëren. Het is vergelijkbaar met wat u zou kunnen maken door handmatig een waterspuitfles te gebruiken.

Zoals de naam al aangeeft, gebruikt een rookmachine water om een ​​rookachtige mist te creëren in de behuizing van uw huisdier. Het heeft de neiging om vocht in de lucht te houden in plaats van het zich in druppeltjes op objecten in de behuizing te laten verzamelen.

Welke dieren hebben misters nodig?

Dieren die van vochtige, natte omgevingen houden, hebben baat bij het gebruik van misters.

Veel reptielen die water drinken dat zich in het wild op bladeren verzamelt, genieten van misters. Kameleons, gekko’s en tropische hagedissoorten zijn geweldige voorbeelden van herps die vaak misters in hun verblijven hebben.

Hoewel ze niet per se water van de meneer zullen drinken, hebben veel boomslangensoorten ook baat bij meneer. Balpythons, boompythons en sommige boa’s hebben misters in hun kooien en dit kan problemen met verharen door gebrek aan vochtigheid helpen voorkomen.

Ook eigenaren van amfibieën zoals salamanders, kikkers en padden zullen vaak misters gebruiken om het substraat en de directe omgeving nat te houden.

Welke dieren hebben vernevelaars nodig?

Foggers zijn geweldige opties voor reptielen en amfibieën die gewend zijn aan tropische klimaten met een hoge luchtvochtigheid. Veel soorten die inheems zijn in regenwouden gedijen goed wanneer een vernevelaar wordt gebruikt.

Pijlkikkers, boomkikkers en tropische gekko’s hebben baat bij vernevelaars.

Soms gebruiken herpbezitters zelfs afwisselend een mister en een fogger om natuurlijke omgevingen zo goed mogelijk na te bootsen.

dartkikkers hebben vernevelaars nodig

Hoe weet ik of de mister of fogger zijn werk doet?

De gemakkelijkste manier om te zien of uw machine zijn werk doet, is door goed op de hoogte te zijn van de gezondheid van uw huisdier. Als het verharen goed gaat, het dier regelmatig eet en afval normaal verwijdert, is de kans groot dat uw machine naar behoren functioneert.

We raden eigenaren doorgaans aan om in een hygrometer te investeren om de vochtigheid in de behuizing te meten. Zelfs als alles goed lijkt te gaan, is het altijd goed om harde gegevens te hebben om uw waarnemingen te ondersteunen. Normaal gesproken moet de luchtvochtigheid voor een bepaalde soort binnen een bepaald waardenbereik liggen en een hygrometer is zeker een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat uw leefruimte binnen die belangrijke metingen valt.

Hoe koop ik een mister of fogger?

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een rookmachine of een mister.

Allereerst moet u rekening houden met de grootte van uw behuizing. Kleine behuizingen vereisen minder krachtige machines met minder output. Grote verblijven voor grotere dieren zoals monitorhagedissen, volwassen leguanen en grote slangen zullen waarschijnlijk een machine nodig hebben met meerdere slanguitvoermogelijkheden.

Een ander kenmerk dat voor veel eigenaren belangrijk is, is programmeerbaarheid. Meestal is het veilig om aan te nemen dat u een mister of fogger koopt om automatisch volgens een schema te vernevelen of te beslaan. Daarom willen veel eigenaren een machine met een timer en de mogelijkheid om in te schakelen zonder handmatig op een knop te hoeven drukken. De meeste modellen zijn uitgerust met een timerfunctie, maar sommige van de liefhebber kunnen synchroniseren met uw hygrometer en inschakelen wanneer de meting onder een bepaald niveau zakt. Het is best handig voor herps die zeer specifieke omgevingen nodig hebben.

Beide soorten machines kunt u tegenwoordig heel gemakkelijk online kopen. Je kunt ook basismodellen vinden bij grote dierenwinkelketens. Het is bekend dat zelfs verkopers op reptielententoonstellingen dit soort benodigdheden hebben.

vernevelaar

Conclusie

Zowel vernevelaars als vernevelaars zijn uitstekende opties om de juiste luchtvochtigheid in de ruimte van uw huisdier te handhaven. Of u een mister, een rookmachine of zelfs beide soorten machines nodig heeft, hangt af van het dier of de dieren die u bezit, wat voor soort omgeving ze nodig hebben en hoeveel onderhoud u persoonlijk kunt uitvoeren.

Uiteindelijk raden we u aan de individuele behoeften van uw specifieke dier te onderzoeken en dienovereenkomstig een mister of een fogger te kiezen.

creditSource link

Stefaandeclerck
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare